Monday, June 20, 2011

Guys! You can win a trip to HK by just playing the #CastrolMagnatec's AR game. It's addictive! Play them today.

Guys! You can win a trip to HK by just playing the #CastrolMagnatec's AR game. It's addictive! Play them today.

Friday, June 17, 2011

Cinta

Salam semua...

Actually takdak apa sangat nak cita ari ni..sbb takdak apa la kan...
Jom kita cita pasal cinta nak....
cinta ni sesuatu yang best kan...semua org tau kan....
bila kita cintakan seseorang kita akan rasa bahagiaaaaaaaa sgt...
kita jumpa dia kita tenang.kita happy,,ceria..seronok lah...betul tak?????
kita sonok n sampai makan berselera, n lastly jadi gemuk..kan
tapi cinta tu leh datang dan pergi....
apa pun yang terjadi kita perlu cintakan Allah sebelum kita cintakan manusia..
if we love sum1 teramat sgt...n lupakan Allah..that is cinta dunia...
mcm mana tu cinta dunia..mcm bila kita kapel kan..kita sanggup ni nangis mcm nak mati sbb boyfren or girlfren kita...sampai sanggup wat keja bodoh semua tu..haa tu la cinta duniaa
Allah akan menduga kita dalam percintaan kita...untuk lhat sama ada kita cinta sampai lupakanNya or tak..
Allah akan beri ujian yang besar sgt...masa tu kita perlu buat keputusan yang kita sendiri taktau adakah keputusan itu betul atau salah untuk kita....jadi untuk menjadi lebih tenang...dekatkanlah diri dengan Allah..


Cinta dunia adalah hujung dari segala bentuk perilaku menyimpang. Allah SWT berfirman " ketahuilah, bahwa sesugguhnya kehidupan  dunia hanyalah permainan dan sesuatu yang melalaikan, perhiasan dan bermegah-megahan antara kamu serta berbangga-bangga dengan banyaknya harta dan ank, seperti hujan yang membuat para petani terkagum-kagum dengan tanaman-tanamannya,kemudai tanaman itu menjadai kering dan kamu lihat warnanya menguning lalu hancur. dan diakhirat kelak ada azab yang keras dan ampunan dari Allah serta keridhoanNya. Dan kehidupan dunia tidak lain hanyalah kesenangan yang menipu." (Al-Hadid[57];20)

One more thing...apa  yang kita wat arini...i mean if let say kita wat kejahatan skrang...semuanya akan turun pada anak2 kita.....hidup ni umpama roda...jadi...jaga lah kelakuan kita...ingat jangan seksakan orang..jangan menganiayai orang.seperti contoh if si suami asyik baran n pukul2 si isteri...tk mustahil perkara tersebut akan jadi pada anak2 si suami n si isteri tu...perkara paling  penting jangan sombong pada org even though orang tu penah wat jahat ka sakitkan ati kita ka....kita buat baik dengan orang..kita akan dibalas dengan baik...


Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu jika seseorang itu berkata yang dia tidak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri,Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama. Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri,sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.
Kadang-kadang kita tertanya-tanya, mempersoalkan kepada Allah swt kenapa kita diberi ujian yang berat sebegitu sekali sehingga kita terlupa pada siapa yang perlu kita mengadu segala masalah kita, pada siapa kita harus minta kembali kekuatan kita. Astagfirullah, lemahnya dan rendahnya iman kita. Tidak redha dalam menghadapi ujian yang Allah beri terhadap kita. Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang mengalaminya,mungkin ada sahabat-sahabat kita @ saudara seakidah kita yang lain menghadapi musibah yang sama bahkan lebih teruk atau lebih besar dari kita.
Bukankah,Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.
mutiarakata2
Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.
Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.
Jadi seharusnya apa yang perlu kita lakukan? berdoalah kepada Allah, Allah lah tempat kembali segala masalah yang sering membelenggu diri kita. Jangan malu untuk merayu-rayu, meminta-minta, memohon-mohon kepada Allah swt.Selalu diingatkan yang Allah tidak pernah jemu mendengar rintihan hambaNya, Allah itu Maha Mendengar.
Dekatkanlah diri kita dengan pencipta kita yang menguasai seluruh alam, yang memegang hati-hati kita. Disamping berdoa perlulah kita berusaha menyelesaikan masalah yang dihadapi. Mungkin ada yang rasa diri mereka tidak kuat hendak hadapinya tetapi cubalah bangun! Usah tewas dengan hasutan syaitan, cari kembali kekuatan kita kerana kekuatan itu ada dalam diri kita masing-masing. Yakin dengan diri, kuatkan azam dan cita-cita. Usah tonjolkan kelemahan kita pada syaitan kerana syaitan tidak
Artikel ini dipetik dari http://www.iluvislam.com (oleh saudari Zalikha), link asal. Moga anda yang mengalami musibah yang sama atau lebih besar lagi lebih semangat dan tabah dalam menghadapinya
pernah berhenti menghasut agar kita lemah-selemahnya.
itu ja utk arini...salam

Tuesday, June 14, 2011

Nothing

Nothing.......

just wanna say thank you so much to sum1...


nite












Tuesday, June 7, 2011

OPERA untuk search FB n byk agi....memang senang..jom cuba sama,...

Salam semua...arini nak sembang pasal OPERA MINI untuk search FB, TWITTER, baca paper..mcm2 lah...saya dah cuba tau benda ni..try laa senang sgt nak search...just click link bawah ni...

                                   http://www.churpchurp.com/cweetgurl2825/share/digiopera-mini

mcm2 leh search mcm kat atas ni.....



SELAMAT MENCUBA....

Monday, June 6, 2011

Nora Elena...

salam semua...
fuhhhh....tiup skit habuk dalam blog ni...hehehe..lama plak rasa tk update...
tau tak sbb apa lama tak update..sebab tgh marathon tgk NORA ELENA....
Ya Allah..best sgt cita tu....serious i loike it.....Aaron Aziz yg romantik sweet n semua2 lah...
Aaron ni dia berlakon lah dalam cita apa pun...mesti menjadi sama mcm Fahrin Ahmad jgk laa...

Friday, June 3, 2011

Tiga Beradik Yang Macam-Macam

Salam sumua.....
entry arini nak tunjuk picture my niece yg ke 4...soon nak masuk yg ke enam...anak abg yang kedua...
saja la kan boring2 takdak apa nak wat...upload la picture2 bdk2 yang tak reti duk diam tu....yang kakak sulung tu nama dia Masha Nerina, 5 yrs old, skrg bljar kt Smart Readers Kids,...blajar tu...hehehe bersekolah la ayat yang sebetuinya...yang kakak ni suka melawa ja...duk rumah pun nak pakai yang cantek2...ngada lebih...pastu yang kedua si abang,..nama Muhammad Rafiq Khan..si abg ni baru umo 3 yrs old...kurus ja dia..dalam 3 beradik ni..dia yang paling putih..bukan putih dah gebu melampau..dah la laki..mcm mana nak cari awek besar nanti...tapi kuat makan mcm org besar...selalu kata kat dia...ada cacing duk berenang dalam perut rafiq...tu la rafiq tak gemok...dia wat mcm paham tak paham jer..bukan dia paham pun kan..3 thn baru...tak kisah la kan...pastu yang last ni Qaisara...dia baru 8 months Ok....tpi badan mcm dah sthn lebih...tembam,debab..semua2 yang besar lah serah kat dia....ok bayangkan la...dalam 1 jam...dia mesti akan mntak susu lagi satu..so kira 2 botol la dalam sejam...parah laaa mama dia..dah lah sekotak susu dia 50 sumting...cian...diorg semua called me "tina" aka "aunty na" ahaks...mcm ngada ja kan...arwah papa saya yang surruh si masha tu panggil...so lekat la sampai yang ke empat ni...haaa yang lagi sorang anak abg yang kedua...Muhammad Hariez Khan..dia jarang duk umah ni..so jarang la amik gmbar dia...nanti2 amik picture dia lak..cian dia..hehehe...dia sama umo ngan si rafiq ni..tapi dia keluar awal skit..so dia nmpak matang skit dr si rafiq ni..siap leh hafal byk lagu tau..cakap pun tak terus lagi,...hehee..jom jamu mata tgk picture budak2 ni....layannnnn...

                                                         Masha Nerina






Muhammad Rafiq Khan



Qaisara








itu sj utk arini.///thanks////:)

Wednesday, June 1, 2011

Blog Nurul Ain Abd Salam dah di buka

salam semua....
arini nak cita pasal Nurul Ain Abd Salam....patut laaa beberapa ari sebelum ni takleh bukak blog budak lawa ni...ghupa2nya dia nak wat surprise utk wedding dia..

hari pernikahan nurul ain abd salam

anyway congrat to her,...seriously..saya sebagai perempuan pun kagumkan sgt ngan si ain ni...cantek sangat...kulit tkyah cari jerawat....mcm saya..nak cari jerawat...ya Allah senang sgt..nak tgk...tgk picture kat top page ni...ada dot kat dahi..bukan tahi lalat tau///
tapi jerawat yg tk penah segan silu naik kat muka ku..hukhuk...telah ku cuba pelbagai ubat///tapiiiiiiiiiiiiiii
semua tk menjadi,,,,balik ke cita si ain yang cantek meletop kedebabom ni...rasanya dia baru 24 thn kot..sama la umo ngan saya...dah kawin dah dia...u noe wat,,ari tu org try la nak view blog si ain ni..tiba2 tkleh view...just invited jer yg bleh...time tu rasa mcm iskk sedihnyer...syok sgt baca entry dia...dah la dia nyerr gaya semua org duk tgh ambik sikit2 sebanyak...dia byk tudung cantek,,so org pun menghabiskan duit membeli tudung mcm dia..hehehe...pastu mama pun berkata "marlina hang ni tak dak kerja kan..tak sayang duit,beli tudung belambak2,pakai yang sama jugak..." haaaa kena sebijik...alaaaa bila tudung ni utk kepuasan diri kan...sapa yang setuju sila senyum...kalau suruh angkat tgn..org kata budak ni wenggg ka duk angkat tgn tk pasai2...haaa dalam duk kata....bunyi dah siren...(mama duk panggil) marlina hang duk buat apa....umoq panjang...baguih betui....
kredit to http://nurulain8888.blogspot.com

Celebrate all daddies this father's day! Drop them an Oreo T-Card!

Celebrate all daddies this father's day! Drop them an Oreo T-Card!