Friday, May 27, 2011

Artis terima hidayah..alhamdullillah

aii semuaa....terlepas sehari update blog...alah baru sehari kan...


Arini nk bercerita tentang Hidayah Allah S.W.T ...pastu here sy uploadkan dua video seorang artis Sham Kamikaze yang menerima hidayah dari Allah S.W.T




Sham Kamikaze


Seriously kagum sangat artis ni beri penerangan tentang dirinya...syukur alhamdullillah..bukan senang seseorang tu utk menerima hidayah Allah...Allah akan memberi hidayah kepada sesiapa yang memohon hidayah dariNya dan yang berusaha mendapatkannya....mcm artis ni...dia selalu tgk blog Ustaz Asri dan berhasrat utk berjumpa dengan Ustaz Asri utk tujuan menimba ilmu agama..meaning that dia berusaha utk mendapatkannya bukan....hrmmm.....ni blog Ustaz Asri http://drmaza.com/home/...artis lain yang kita dah tau yang dah berubah kehidupan mrk mcm bob lokman...jom kita tgk video sham kamikazze ni dulu....




ni pula video bob lokman tarik diri dalam Rancangan Raja Lawak Minggu Ke-5...terpegun tgk but dia still lawak kan...nice .....jom tgk sama2....




Sama2lah kita berdoa supaya mendapat hidayah dariNya.,,,...




Doa untuk mendapat Hidayah Allah
"Ya Allah, aku memohon kepada-Mu curahan rahmat dari sisi-Mu, yang dengannya hatiku mendapat petunjuk, terkumpul segala yang bercerai-berai dan terhimpun segala yang terpisah-pisah, tertolak segala fitnah atas diriku dan bertambah baik urusan agamaku, terpelihara segala sesuatu yang jauh dariku dan terangkat apa yang dekat denganku, disucikan segala perbuatanku dan dicerahkan wajahku, diberi ilham menuju petunjuk dan terpelihara diriku dari segala sesuatu yang jelek." ~doa ini sebaiknya dibaca selepas solat sunat fajar untuk mendapat kesejahteraan hidup~ **riwayat dari hadis imam thabrani dari ibnu abbas**

Amin....

Jumpa Lagi.....